Kuukausi elämäntaparemonttia takana!

 Viimeksi kun päivittelin tänne elämäntaparemontista, oli kulunut vasta ensimmäinen viikko ja kaikki oli uutta ja aluillaan. Nyt on vierähtänyt kuukausi, joten ajattelin päivitellä, miten on sujunut. Kuukaudessa on tippunut nyt 4 kg, joka on mielestäni oikein hyvin. Olo on kevyempi ja hyvä. Olen ollut kuukauden ilman herkkuja, ja eipä ole pahemmin edes tehnyt mieli. Makeaa ei tee yhtään mieli, mutta välillä olisi kiva hakea kaupasta sipsipussi ja dippiä kylkeen tai tilata mäkkisapuskaa. Viime viikonloppuna teki ensimmäistä kertaa mieli viiniä, mutta sekin meni ohi yllättävän nopeasti. Olen ylpeä siitä, että repsahduksia on ollut nyt pyöreät nolla. Ensi viikolla synttärijuhlissa sallin herkuttelun, mutta sen jälkeen herkut taas hetkeksi syrjään. Keväämmällä voi sitten opetella ottamaan niitä mukaan ruokavalioon pieninä määrinä.

Liikunta on myös alkanut maistua ja olenkin innostunut lenkkeilystä. Olen saanut pidettyä kiinni siitä, että liikun usean kerran viikossa. Aiemmin kaikkea liikuntaa vihanneena on yllättävää, että parasta on tällä hetkellä laittaa musat soimaan luureista ja lähteä pitkälle lenkille. Ja se tunne, mikä lenkin jälkeen tulee on parasta. Ehkä nyt vihdoin olen löytämässä sitä liikunnan riemua, jota tässä on jo monen vuoden ajan etsitty. Kunto kohenee ja ehkäpä jossain kohtaa on kykeneväinen juoksulenkeille. Uimassa on tullut käytyä tasan kerran, joten siinä pitää kyllä jatkossa petrata. Toivottavasti kohta tulisi myös sellaiset ilmat, että voi mennä ulos pelaamaan vaikka sulkapalloa. 

Muita huomattavia muutoksia elämäntaparemontin alun jälkeen on se, että nukun todella hyvin. Kun syö oikein ja liikkuu, nukahtaminen käy nopeasti ja nukuin sikeästi koko yön. Olen nyt myös panostanut siihen, että nukun riittävästi. Muutoksen omassa energiatasossa huomaa selkeästi. Ennen olin päivisin todella väsynyt ja keskittyminen oli heikkoa, mutta nyt jaksaa ihan eri tavalla. Kaiken kaikkiaan on jotenkin paljon parempi olla. Toivottavasti kahden kuukauden jälkeen on havaittavissa lisää muutoksia!

Comments

Popular Posts