Elämäntaparemontti alkuun!

 Viime viikolla kävin työterveydessä pitkään korkeina olleiden verenpaineiden takia. Kävi ilmi, että verenpaineet ovat olleet jo niin pitkään koholla, että jotain on nyt tehtävä, ettei sydän rasitu liikaa. Omalla kohdalla verenpaineet johtuvat ylipainosta, jota on ihan huomaamatta tullut lisää. Rehellisesti täytyy myöntää, että sisäinen sohvaperuna on ottanut vallan, ja liikuntaa on esimerkiksi tullut harrastettua hävettävän vähän. Viini on myös virrannut viikonloppuisin ja herkut maistuneet.

Nopea painonpudotus ei tähän ole nyt avuksi, sillä nopeasti kun tippuu niin nopeasti myös tulee takaisin. Päätin siis aloittaa kunnon elämäntaparemontin. Ideana olisi alkaa syödä terveellisemmin, pitää sopivat ateriavälit ja -koot sekä pitää nyt jonkun aikaa pientä herkkulakkoa ja olla juomatta alkoholia. Jatkossa pitäisi koittaa herkutella maltilla. Olisi myös mahtavaa löytää liikunnan ilo ja saada siitä jokaviikkoinen osa elämää. 

Ensimmäinen viikko elämäntaparemonttia on takana ja olo on hyvä. Aiemmin olin päivittäin todella väsynyt, mutta viikon aktiivisen liikkumisen ja terveellisen ravinnon ansiosta olo on ollut pirteämpi, energisempi ja kevyempi, vaikka painoa ei nyt vielä olekaan tippunut. Olen kokkaillut maistuvia aterioita ja tajunnut, että myös terveellisesti voi herkutella ja syödä maukasta ruokaa. Olen käynyt uimassa ja pitkillä lenkeillä, ja yllättäen nauttinut molemmista. 


Vielä en ole sortunut minkäänlaisiin herkkuihin ja eipä oikeastaan ole edes tehnyt mieli. Yhtenä päivänä huomasin kaupassa nälkäisenä ollessa, että juuri silloin tekee eniten mieli kaikkea herkkua. Joten jatkossa kauppaan vasta ruoan jälkeen. Ihmeen vähän on myös toisten herkuttelu ja viinittely aiheuttanut tuskaa. Ajattelin päivitellä tänne kevään ja kesän mittaan, miten elämäntaparemontti etenee. Nyt fiilis on hyvä ja motivaatio on kohdillaan. Terveys kuntoon!




Comments

Popular Posts