Rauhallinen löhöjoulu 2022

 Joulu tuli ja joulu meni. Tänä vuonna tuntui, että joulu meni todella nopeasti ja ei erityisemmin ollut mitään joulufiilistä. Vähän enemmän tuli joulufiilis kun aatonaattona saavuin Turun suuntaan perheen luo, sillä äiti oli koristellut kodista oikein jouluisan. Aatonaattona paistettiin kinkku ja leivottiin torttuja, joten myös siitä tuli vähän joulufiilistä.



Oli kyllä ihanan rauhallinen jouluaatto, joulupäivä ja tapaninpäivä. Aattona herättiin tavallista aiemmin ja lähdettiin suuntaamaan hautausmaalle. Kynttilöiden sytyttämisen jälkeen käytiin vahainkodissa toivottamassa mummille hyvät joulut. Iltapäivästä luvassa oli perinteinen jouluaktiviteetti eli jouluohjelmien katselua ja ristikoiden täyttämistä. Sain joulupyhien aikana täytettyä jopa 50 sivua ristikoita. Jouluna tuli myös syötyä oikein urakalla ihanaa ruokaa. Meidän joulupöydästä löytyi kinkun ja laatikoiden lisäksi sienisalaattia, rosollia, juustoja, herneitä, kalaa ja ruokajuomana pepemakea ja kotikaljaa. 





Illalla löhöttiin ja jaettiin lahjat ja vastoin kaikkien odotuksia olinkin ollut tänä vuonna ilmeisesti kiltti, jos pakettien määrää katsoo. Sain todella ihania ja käytännöllisiä lahjoja. Sain pitkään ostoslistalla olleen kuumemittarin, hiustenkuivaajan ja uuden päiväpeiton sekä petivaatteita. Lisäksi sain lahjakortin, suklaata, kasvonaamion, kynttilöitä ja tuikkukipon, kynsilakkaa, pyyhkeen, villasukat ja meikkipussin. Loppuillasta katsottiin vielä koko perheen voimin Raskasta joulua. 

Joulupäivä ja osa tapaninpäivästä kului sohvan pohjalla löhötessä ja nukkuessa. Tulipahan ainakin levättyä. Tapanina matkasin takaisin Tampereelle ja bussimatka taittui rattoisasti lätkäpeliä puhelimesta tihrustaessa. Tapaninpäiväillan aktiviteettina toimi vielä oikein onnistuneet Tinder treffit.







Comments

Popular Posts