We survived the Island of hell - SaariHelvetti 2022

 



Elokuun kohokohta koitti tänäkin vuonna, nimittäin Saarihelvetti festivaali Tampereella Viikinsaaressa. Viime vuonna osallistuin ensimmäistä kertaa kyseisille festareille ja tänä vuonna oli otettava revanssi. Hankittiin lippu kaverin kanssa vain perjantaille, sillä sillon esiintyi meitä kiinnostavia bändejä. Tänäkin vuonna festariperjantai oli aivan mahtava ja mukaan tarttui ihania muistoja. Nähtiin tuttuja, keinuttiin kera kossubatteryiden, syötiin, juotiin ja nautittiin hyvästä musiikista. Miljöönä Viikinsaari on upea ja luo hienot puitteet tälle metallikansan festarille.


Detset oli yksi niistä yhtyeistä, joita odotin eniten ja ehdittiinkin paikalle juuri ennen kuin bändi aloitti keikkansa. Vesisadekaan ei latistanut fiilistä, vaan keikka oli oikein energinen.


Tämän jälkeen esiintyi tyttöbändi Saruru, josta en ollut aiemmin kuullutkaan. Kaverit olivat kyseistä bändiä hehkuttaneet ja olihan näillä hemmetin hyvää musaa. Pikkulavan eteen olikin kerääntynyt paljon yleisöä ja kaikilla oli hyvä fiilis ja bändi otti yleisönsä. 


Tampereen legenda Mikko Alatalo esiintyi myös saaressa tänä vuonna ja olihan tämä nyt hauska juttu. Yleisöä oli paljon ja Mikko viihdytti metallikansaa varmoin ottein. Ehdittiin kuunnella vain muutama biisi, sillä harmiksemme Dead by April aloitti keikkansa juuri samaan aikaan. Mikon keikalla oli kuulema pittikin pyörinyt.


Saunassakin esiintynyt Dead by April lisättiin vasta viime hetkillä SaariHelvetin ohjelmistoon ja olin tästä aika innoissani, sillä rakastun tähän bändiin koko ajan vain enemmän. Olipahan keikka!



Eniten oli kuitenkin odottanut lempibändiäni Turmion Kätilöitä, jotka olivat illan toiseksi viimeisin esiintyjä. Keikka oli parhautta ja yleisö oli hyvin messissä Viikinsaaren pimenevässä illassa. Laulettiin ja jorattiin mukana oikein antaumuksella.


Illan päätti Pantera Tribute ja tätäkin keikkaa oli seuraamassa vielä runsas yleisö ja pitti pyöri tottakai. Hieno päätös festarin ensimmäiselle päivälle.


Viikinsaaresta rantauduttuamme suunnattiin vielä virallisille festarijatkoille Yo-talolle, jossa oli bileet pystyssä Stereo Terror DJ:n toimesta. Tuli oltua pilkkuun asti ja bailattua huolella. 

Comments

Popular Posts