Sauna open air 2022

Pari viikkoa sitten osallistuin ensimmäistä kertaa Sauna open air festareille, jotka järjestettiin Hakametsän pysäköintialueella. Aluksi olin skeptinen paikan suhteen, sillä mietin voiko asfalttikenttä olla viihtyisä festarialue. Viikonlopun aikana tuli todettua, että on. Asfalttikenttä toimi erittäin hyvin ja tilaa oli, eikä missään vaiheessa tullut ahdasta. Päälava ja sivulava toimivat hyvin ja niiden luota oli kätevää liikkua. Myös ruoka- ja juomakojuja oli riittävästi ja plussaa jäähallin sisävessoista, mitä luksusta. Ehkä istumapaikkoja olisi voinut olla vielä enemmän.

TORSTAI 



Fear of Domination oli itselle aivan uusi tuttavuus, mutta tällä bändillä oli hyvä aloittaa oma festivaaliviikonloppu. Innostuin bändistä niin paljon, että biisejä on tullut kuunneltua festareiden jälkeen ja näiden keikalle voisi mennä joskus uudelleenkin.


Stamina oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Ei itselle mikään ihan lempparibändi, mutta tykkään näiden musasta kyllä ja monesti on tullut nähtyä livenä. Pitti pyöri ja tunnelma oli kohdillaan. 


Alestorm oli myös ihan uusi tuttavuus, vaikka olinkin aiemmin kuullut ohimennen joitain biisejä. Jättikumiankka kruunasi keikan ja oli kyllä hyvä tunnelma keikan aikana.


Iltapäivän vaihtuessa iltaan esiintyi ihana Beast in Black, jonka keikkaa olin odottanut, sillä viimeksi näin bändin talvella. Keikka oli takuuvarmaa Beastia, jorattiin mukana liekkien leiskuessa lavalla. 


Torstai-illan toiseksi viimeinen esiintyjä oli tämän hetken ehdoton lempparibändini Turmion Kätilöt, joita pääsee onneksi kesän aikana näkemään vielä toisenkin kerran. Keikka oli aivan huippu, porukka lauloi biisien mukana ja nautin erittäin paljon.


Illan päätti Bullet for my Valentine, jonka näin nyt toista kertaa livenä. 


PERJANTAI


Perjantaina kiidin alueelle töiden jälkeen ja ehdin nähdä tuuraamaan saapuneen Marko Hietalan yhtyeineen. Hyvä startti perjantaille ja viikonlopulle.


Dead by Aprilin keikkaa odotin paljon, sillä olen jo teininä kuunnellut kyseisen bändin musaa ja nyt vasta pääsin näkemään nämä ensimmäisen kerran livenä. Yleisö oli alusta asti aivan messissä ja jossain vaiheessa meno yltyi niin hurjaksi, että oli siirryttävä lavan edestä sivummalle.


Viimeisimmästä Battle Beastin keikasta oli kulunut aivan liikaa aikaa, joten olin aivan täpinöissäni. Keikalla kuultiin uuden levyn biisejä sekä enemmän uudempaa tuotantoa. Lavashow oli kyllä hieno ja yleisöä oli kertynyt hyvin paikalle puimaan nyrkkiä.


Koko festariviikonlopun yllättäjä oli kyllä Five Finger Death Punch. Olen bändiä jonkin verran kuunnellut aiemmin, mutta toimi livenä niin paljon paremmin kuin kotona kuunneltuna. Koko keikka oli aikamoinen spektaakkeli pyroineen ja konfetteineen. Oli mahtava päättää perjantai Hakametsän laulaessa täysillä mukana.



LAUANTAI


Lauantaina alkoi jo festariputki painaa, mutta ei annettu sen haitata. Aamuisella kauppareissulla törmättiin Marko Annalaan ja suunnattiinkin katsomaan päivän aloittavaa Mokomaa. Vaikka kello oli vasta vähän yli puolenpäivän, oli kenttä täynnä väkeä.


Oli hienoa päästä näkemään Cyan Kicks pitkästä aikaa. Yleisöstä huomasi, että bändi oli monille uudempi tuttavuus, sillä moni seurasi keikkaa uteliaana sivummalta. Bändi veti kyllä keikan sellaisella energialla, että huhhuh.


Reckless Love kuului myös niihin bändeihin, joiden näkemisestä on ikuisuus aikaa. Jorattiin kavereiden kanssa lähellä lavaa kun Olli ja kumppanit tykittivät hittejä. Keikan aikana kuultiin pääosin uusia biisejä, jotka ovat kylläkin hyviä, mutta yleisö olisi selvästi kaivannut myös vanhempaa tuotantoa.


Skid Row katseltiin lähellä lavaa ja jorattiin mukana. Erik sopii energisyytensä kanssa bändiin erittäin hyvin. Tuli hoilattua mukana kaikki legendaariset biisit.


Hardcore Superstar oli myös yksi festarin yllättäjistä. Kaverin hehkutettua kyseistä bändiä päätin kuunnella ennen festariviikonloppua joitain biisejä ja tykästyin. Livenä toimi myös erittäin hyvin. Näiden biisejä päätyi festariviikonlopun jälkeen soittolistalle.


Lauantain ja Sauna open air 2022 festivaalin päätti In Flames. Itse en ole bändiä kovin paljoa kuunnellut, mutta toimi erittäin hyvin. Istuttiin ja syötiin samalla kun kuunneltiin. 


Kiitos myös festariseuralle hauskasta viikonlopusta, ensi vuonna se on mentävä uudelleen!




Comments

Popular Posts