Festarikesän starttaus Hervannasta

 




Festarikesä 2022 on vihdoin täällä! Monta vuotta on mennyt ilman festareita, mutta tänä kesänä luvassa on peräti viidet festarit ja pakko myöntää, että olen aika innoissani. Viikonloppuna startattiin festarikesä käyntiin Tampereen Hervanta open airista. En olisi ikinä uskonut, että menen Hervantaan festaroimaan, mutta tulipahan tämäkin nyt sitten koettua. Kivaa oli ja festarit oli erittäin hyvin järjestetty. Tarpeeksi bajamajoja, ei tarvinnut jonottaa kauaa ruokaa ja juomaa hakiessa ja alue oli viihtyisä ja istumaan pääsi halutessaan. Ehkä ruokatarjonta olisi voinut olla hieman laajempi, mutta muuten erittäin onnistuneesti järjestetty tapahtuma.


Perjantaina esiintyi ensimmäisenä Sara Siipola, jota emme kuitenkaan nähneet, sillä tulimme vasta myöhemmin alueelle. Toisena esiintyi legendaarinen Miljoonasade. En ole kovin paljoa kuunnellut kyseistä bändiä, mutta muutaman biisin tunnistin ja onhan tämä aika legendaarinen bändi.

Seuraavaksi esiintyi oma lemppari Brother Firetribe, jonka olen nähnyt livenä jo lukuisia kertoja, mutta joka on aina yhtä hyvä. Porukkaa oli tullut paikalle sankoin joukon ja tämän bändin keikalla oli hyvä fiilis biisien mukana hoilatessa ja ilta-auringon laskiessa lavan taakse.

Veli Paloheimon jälkeen esiintyi toinen oma lempparini, jota olen kuunnellut jo lapsesta asti, nimittäin Uniklubi. Tuli taas laulettua mukana melkeinpä kaikki biisit. Oli myös hienoa kuulla ensimmäistä kertaa livenä uusi biisi Hehkuvia kipinöitä.

Kolmannen Naisen piti päättää perjantaipäivä, mutta bändiläiset olivat valitettavasti sairastuneet koronaan. Pauli Hanhiniemi esiintyi yksin kitaransa kanssa, mutta se ei menoa haitannut. 


Jos perjantaina oli ollut kesäinen sää niin lauantaina tulikin sitten vettä oikein urakalla. Sadetakkeihin sonnustautuneina suunnattiin urheasti alueelle ja niin oli tehnyt moni muukin. Kello neljä iltapäivällä vesisateessa oli tungosta, kun Portion Boys kapusi lavalle. Saman tien Hervannassa oli bileet pystyssä. Ihan mieletön meno, olipa hienoa nähdä Portion Boys ensimmäistä kertaa livenä.


Sitten olikin legendaarisen Dingon vuoro. Keikka meni meiltä hieman ohi, sillä vettä tuli aivan järkyttävästi ja piti siirtyä hetkeksi katoksen puolelle.


Dingon jälkeen bileet oli taas pystyssä, sillä lavalle nousi Petri Nygård. Yleisö hyppi ja bailasi ihan täysillä, samoin me. Ihan mahtava fiilis! Näin Petrin myös ensimmäistä kertaa livenä.

Toiseksi viimeisenä esiintyi ihana Jonne Aaron. Laulettiin mukana melkein kaikki biisit. 


Festarit päätti Klamydia, joka katsottiin puoliväliin ja lähdettiin sitten vaeltamaan kohti jatkoja. Olipa ihana festarikesän aloitus. Seuraavana sitten Sauna open air muutaman viikon päästä.


Comments

Popular Posts