Helvetti irti Viikinsaaressa - Saarihelvetti2021

 Viime viikonloppuna Tampereen Viikinsaaressa järjestettiin vallitsevasta koronatilanteesta huolimatta Saarihelvetti-festivaali. Olin itse nyt vasta ensimmäistä kertaa kyseisillä festeillä ja oli ihan mahtavaa. Jos ensi vuonna on yhtä hyvät esiintyjät niin haluan ehdottomasti taas helvettiin. 

Festivaalin määräämä maskipakko ja turvavälipartiot aiheuttivat etukäteen paljon keskustelua, mutta järjestelyt toimivat loistavasti! Kaikilla oli maski naamalla ja turvavälejä noudatettiin. Muutenkin ilmapiiri oli ihanan rento ja kaikki festaroijat olivat todella ystävällisiä. Yleensä metallifestareilla onkin aina rauhallinen ja rento meininki. 

Olin innoissani myös siitä, että pääsin ensimmäistä kertaa Hopealinjojen laivalla Viikinsaareen ja olihan paikka todella upea. Menomatkalla tuuli ja aallot olivat niin voimakkaita, että koko laiva huojui. Kävin ostamassa ihan ensimmäiseksi saareen tultuani festarin nimikkohupparin ja sen jälkeen kierreltiin vähän alueella. Mentiin tsekkaamaan ekaa bändiä ja startattiin pippalot. Esiintyjistä odotin eniten Ember Fallsia, Mokomaa, Arionia ja Lost Societya. Kaikkien edellämainittujen keikka oli ihan parasta ja huomasi, että bändit nauttivat kun pääsivät vihdoin soittamaan liveyleisön eteen. Oli mahtavaa että edes yksi kesän festivaaleista toteutui suunnitellusti ja pääsi nauttimaan livemusiikista. 

Alkuillasta taivas repesi ja koko loppuillan kuljettiin sadetakit päällä ja ilma oli oikein helvetillinen. Ei olekaan aiemmin tullut juotua lonkeroa kaatosateessa, mutta kerta se oli ensimmäinenkin. Täytyy myöntää, että siinä oli kyllä tunnelmaa syödä makkaraperunoita sateessa, keinua juoden kossubatterya ja moshata ja pomppia yleisön joukossa. Erityisesti Mokoman keikan aikana tunnelma oli erittäin vetinen. Ilta huipentui Arionin keikkaan, sen jälkeen haettiin vielä viimeiset juotavat ja lähdettiin seilaamaan kohti keskustaa. 











Comments

Popular Posts