Sinkkuudesta ja parisuhteista

"No onkos jo löytynyt potentiaalista kumppaniehdokasta?"
"Kuinka kauan olet nyt ollut sinkkuna?"
"Voi kyllä se oikea osuu sinunkin kohdallesi vielä joskus"




Kaikki sinkut ovat varmasti kuulleet tämän kysymyslitanian noin miljoona kertaa. Ja se pistää ärsyttämään. Vaikka omaa sinkkutaivalta on takana vasta muutama kuukausi, vituttaa jo valmiiksi. Tiedän, että jossain vaiheessa nämä kysymykset ja utelut osuvat omalle kohdalle. Ainakin viimeistään sukulaisia tavatessa. 

Yhteiskunnassa tuntuu olevan vallalla normi, jossa sinkkuus nähdään negatiivisena asiana ja sinkkujen elämästä ajatellaan puuttuvan jotakin oleellista. Parisuhteessa olevien ajatellaan olevan tyytyväisiä elämäänsä, sillä heillähän on kaikki mitä toivoa saattaa ja lupaava tulevaisuus. Tuntuu, että parisuhde on normi, jota kohti kaikkien on pyrittävä ja joka nähdään yhtenä tärkeänä elämänvaiheena. Että kaikilla on oltava parisuhde viimeistään keski-ikäisenä tai muuten on epäonnistunut jollain tavalla elämässään. Tinder ja Badoo laulavat kun ihmiset etsivät sopivia kumppaniehdokkaita vimmatusti.

Mielestäni vuonna 2021 olisi jo aika luopua näistä joskin vanhanaikaisista ajatusmalleista. Sinkut eivät välttämättä ole yksinäisiä eivätkä kaikki koe, että omasta elämästä puuttuisi jotakin oleellista. Tietenkin kaikki haluavat rakkautta, mutta sinkuilla voi olla paljon läheisiä ihmisiä, ystäviä, harrastuksia, hyvä työpaikka ja mahdollisuus kehittää itseään ja tehdä kaikkea, mitä vain ikinä haluaa. Ja kaikki parisuhteessa elelijät eivät välttämättä ole onnellisia. Parisuhdekkin voi olla yhtä helvettiä.

Itse en aktiivisesti etsi uutta parisuhdetta. Haluan tavata uusia ihmisiä, pitää hauskaa ja jos joku hyvä tyyppi kävelee joskus vastaan, kenen kanssa haluan parisuhteen niin se on sitten menoa se. Mutta minulla ei ole pakottavaa tarvetta saada parisuhde, jotta voisin olla onnellinen. Onnellisuus lähtee ensisijaisesti itsestä. Onnellisuutta ei voi perustaa toisen ihmisen varaan. Kaikki eivät välttämättä ole parisuhdeihmisiä ja jotkut ihmiset eivät välttämättä koskaan halua parisuhdetta. Heidän elämänsä voi olla ihan yhtä hyvää kuin parisuhteessa olevilla.

Joten olisiko jo aika luopua ajatuksesta, että kaikkien tulisi tavoitella parisuhdetta ja että sinkkuus nähdään elämässä epäonnistumisena. 

Comments

Popular Posts