Selvitymisopas sydänsuruihin

 Valitettavasti aiheeseen on tullut viime aikoina perehdyttyä, joten pidemmittä puheitta omat vinkkini sydänsuruista selviytymiseen:


1. Ulkoile ja liiku. Ajatus sohvalle tai sängynpohjalle kääriytymisestä houkuttaa, mutta ulkoilusta tulee paljon parempi fiilis. Itse olen lenkkeillyt viime aikoina paljon ja ulkoillut hienossa kevätsäässä ja se on saanut ehdottomasti paremalle mielelle.

2. Musiikin kuuntelu. On erittäin terapeuttista vääntää volat kaakkoon ja eläytyä musiikkiin

3. Vietä aikaa ystävien ja perheen kanssa. Itselläni tämä on ollut se suurin apu. Kavereiden seura saa ajatukset muualle ja erosta on tullut myös puhuttua aika paljon.

4. Käsittele ja anna kaikkien tunteiden tulla. Olen puhunut erosta niin paljon, että enää siitä puhuminen kuulostaa lähinnä rasittavalta. Olen myös antanut kaikkien tunteiden tulla sellaisenaan. Aggressiota, itkua, vitusti itkua ja jopa naurunpyrskähdyksiä ja vihaa. Paras olla patoamatta mitään tuntemuksia.

5. Hemmottele itseäsi. Nyt on juuri sen ylimääräisen hemmottelun aika. Olen itse esimerkiksi lipittänyt viiniä, syönyt hyvää ruokaa, herkutellut ja tehnyt jalkakylpyjä ja kasvonaamioita.

6. Älä lataa Tinderiä tai muuta deittisovellusta liian aikaisin. Näin tehdessäsi aiheutat itsellesi vain turhaa pakokauhua kun vastapuoli latelee kuluneita iskurepliikkejä pöytään.

7. Varaudu siihen, että erosta ja sydänsuruista ylipääseminen saattaa viedä pitkään. Ja se on ihan ok. Hiljaa hyvä tulee.

8. Tajua, että elämässä on paljon muutakin kuin parisuhde. Niin paljon muuta ihanaa johon keskittyä!

Comments

Popular Posts