Mitä söin kuluneen viikon aikana?

 Ruokapostausta olisi tuloillaan, sillä ainakin itse tykkään lukea ja nähdä mitä kaikkea muut ovat viikon aikana syöneet tai kokanneet. Itse teen yleensä ruuan pariksi päiväksi kerrallaan ja yleensä aamu- ja iltapalat ovat joka päivä melkeinpä samat. Nyt etäopiskelun myötä olen yleensä tehnyt lounaaksi vain jotakin helppoa ja nopeaa ja vasta iltapäivällä kokannut kunnolla. 


Mietin pitkään, mikä olisi helppo, halpa ja nopea lounas kiireisen arjen keskellä. Innostuin munakkaista ja olenkin tehnyt niitä melkein joka päivä lounaaksi. Parasta on se, että munakkaan voi tuunata ihan oman mielensä mukaan. Itse laitan mausteiksi pippuria, suolaa ja paprikajauhetta ja munakkaan täytteeksi laitan baby pinaattia, kirsikkatomaatteja, kinkkua ja juustoa. 


Tältä näyttää yleensä perus aamu- ja iltapalani. Aamupalalla juon kahvia kauramaidolla ja vettä ja iltapalalla yleensä jotain mehua tai teetä. Yleensä lautaselta löytyy leipää, jotakin hedelmää ja rahkaa tai jogurttia.


Alkuviikosta kokkasin herkkusienipastaa, sillä rakastan kaikkia sieniruokia. Keitin pastat, paistoin herkkusienet pannulla ja lisäsin joukkoon ruokakerman ja yrttitomaattimurskan. Sekoitin sienet pastan joukkoon ja päälle nokare juustoraastetta. Oli aivan taivaallisen makuista!



Viime aikoina olen antanut itselleni luvan herkutella vähän myös arkena ja päädyin maanantaina ostamaan hedelmäkarkkeja. Yleensä ostan vain suklaata, mutta nyt alkoi hirveästi tehdä mieli hedelmäkarkkeja, vaikka en niistä yleensä pidäkkään. Mutta nämä Lidlin persikkakarkit on hyvän makuisia.


Viikolla kävin kaverin kanssa kahvilla Tampereen Pella´s cafessa, joka on tällä hetkellä yksi suosikki kahviloistani. Otin vakiotilaukseni eli jäälatte karamelli makusiirapilla. 



Puolessavälissä viikkoa kokkasin valkosipulikermaperunoita, kaupan valmis lihapullia ja pikkuporkkanoita. Teki mieli mennä sieltä, mistä aita on matalin, sillä ei oikein ollut kokkausfiilis. 


Ostin extempore kauppareissulla iltapalaksi Xtran mustikkarahkaa ison pötikän ja ai että oli muuten hyvän makuista. Pitää ehdottomasti hankkia tätä lisää.

Loppuviikosta söin muusia, nakkeja ja parsakaalia. Aivan perusruokaa, mutta en ollut pitkään aikaan syönyt mitään näistä. 

Kaveri tuli viikonloppuna yökylään, joten päätettiin kokata omatekoista pizzaa. Täytteinä meillä oli juustoraaste, kinkku, pepperoni, ananas ja herkkusieni. Tuli muuten aivan helkutin hyvää pizzaa. 

Comments

Popular Posts