Ihanan rauhallinen jouluaatto

 Sinne se nyt jo meni. Jouluaatto nimittäin. Ihan liian nopeasti. Oli kuitenkin ihanan rauhallinen ja tunnelmallinen jouluaatto, vaikka joulufiilis jäi hieman uupumaan. Tuli kuitenkin levättyä ja kerättyä voimia kevättä varten ja joulupyhät koostuivatkin pitkälti syömisestä, nukkumisesta ja ristikoiden täyttämisestä. 

Aatonaattona suuntasin perheen luo Turun seudulle viettämään joulua. Lähdin edellisvuosista poiketen vasta aatonaattona, sillä olin silloin vielä töissä. Aatonaattona käytiin kaupassa ostamassa loput jouluruuat ja koristeltiin kuusi. Se täytyy sanoa, että Prismassa joulurauhaa en kyllä havainnut vaan lähinnä kiukkuisia ja päättömästi säntäileviä ihmisiä.







Aattoaamuna nukuin pitkään ja herätessäni nenääni leijaili ihana riisipuuron tuoksu. Syötiin äidin tekemää hyvää puuroa ja lähdettiin viemään mummille vanhainkotiin joululahjoja. Ikävä kyllä vanhainkodissa oli vierasrajoitus, joten en itse mummia päässyt näkemään. Sen jälkeen käytiin hautausmaalla sytyttämässä kynttilät. Mentiin kotiin ja alettiin valmistaa jouluateriaa. Pöytä oli kyllä täynnä kaikkea herkkua ja tuli syötyä ehkä vähän liikaa kuten joka joulu. Joulupöydästä löytyi tänä vuonna kinkkua, kalkkunaa, laatikoita, rosollia, herneitä, juustoja, savukalaa, sienisalaattia ja graavikalaa. 

Jouluähkyn jälkeen katselin jouluohjelmia, höpöttelin äidin ja veljen kanssa ja täytin ristikkoa. Siitä on muodostunut jo joka jouluinen perinne. Lisäksi olen ihan kokonaan hurahtanut ristikoiden tekoon ja täytänkin niitä melkein joka päivä. Myöhemmin vedettiin oloasut päälle ja jaettiin lahjat. Tänä vuonna tuli kyllä hyödyllisiä lahjoja eikä mitään turhaa. Poikaystävältä sain AC/DC kaiuttimen ja äidiltä pussilakanat, suihkugeelipakkauksen ja kihartimen. Perhetutulta ihanan pääkallo pillimukin ja veljeltä kirjan. Kavereilta sain hiusjuttuja, paljon kosmetiikkatuotteita, korvikset, Kiss essun, kynttilöitä, sukat ja suklaata. Lisäksi sain rahaa ja lahjakortin. Kiharrin oli hyvä lahja, sillä olen jo pitkään harkinnut sen ostoa. Joulupäivänä tulikin pyöräytettyä kiharat.

Illalla syötiin vielä vähän lisää ja tutkittiin lahjoja ja oleiltiin. Ihanan rauhallinen aatto. Joulupäivänä ja tapaninpäivänä sama kaava jatkui ja nautin täysin siemauksin neljän päivän vapaista. Sunnuntaina palasinkin sitten takaisin omaan kotiin. 









Comments

Popular Posts