Korona-ajan kokkailut

Viime aikoina on tullut kokkailtua oikeen urakalla, koska no... mitä sitä muutakaan tekisi. Ajattelin kirjoitella ja laitella kuvia amatöörikokkauksistani, jos joku vaikka saisi jonkinlaista inspiraatiota.





- Katkarapusalaatti

Keräsalaattia, tomaattia, kurkkua, punasipulia, katkarapuja, herkkusieniä ja fetaa
Olen viime aikoina innostunut tekemään erilaisia salaatteja ja perinteisen kanasalaatin lisäksi olen innsotunut tacosalaatista ja katkarapusalaatista. Parasta on se, että tämä ruoka on nopea valmistaa ja sitä voi tuunata ihan oman mielen mukaan. 





- Valkosipulikermaperunat, possun marinoitu pihvi ja keitetyt parsat

Perunoita, valkosipulia, ruokakermaa, possun marinoituja pihvejä ja tankoparsaa
Kokkasin tätä vähän kalliimpaa ruokaa pääsiäisenä, sillä tämän ruoan valmistamisessa kestää, koska teen aina kermaperunat itse alusta asti. Tankoparsa on itselleni uusi tuttavuus, johon olen hullaantunut. 







- Riisi ja ananaskanakastike

Riisiä, kanan hunajamarinoituja fileesuikaleita, ananasta paloina ja ruokakermaa
Perus kotiruoka, mutta joka kerta vaan niin hyvää. Tuunasin tätäkin ruokaa hieman ja laitoin kastikkeeseen ananasta. En tiedä miksi ei ole aiemmin tullut mieleen, mutta sopii kanan kanssa oikein hyvin.







-Perunoita ja seitiä smetanakastikeessa

Perunoita, seitipaloja, kuohukermaa, smetanaa ja omavalintaisia mausteita
Perunat keittymään ja seiti uunivuoassa uuniin ja päälle kuohukerma ja smetana. Tämän kanssa tykkää syödä lisukkeena kirsikkatomaatteja ja punasipulia





-Tuorepuuro

Kaurahiutaleita, vanilijajogurttia, maitoa, marjoja, hedelmää, pähkinöitä
Kaipasin vaihtelua omaan aamupalaani ja löysin netistä ohjeen tuorepuuroon ja nyt pari viikkoa on tullut syötyä aamupalaksi tätä herkkua. Illalla kulhoon kaikki ainekset ja koristelut oman mielen mukaan ja aamulla on aamupala valmiina odottamassa. 






- Smoothiebowl

Kaurahiutaleita, rahkaa, marjoja ja hedelmiä, koristeluun kookoshiutaleita, marjoja ja hedelmiä
Kaipasin aamupalan lisäksi myös vaihtelua iltapalaan, joten ajattelin kokeilla kaikkien hehkuttamaa smoothiebowlia. Parasta tässäkin on se, että kulhon voi tuunata ihan oman maun mukaan. Itse olen innostunut kookoshiutaleista, kiivistä, banaanista ja mustikoista.





-Spaghetti ja jauhelihakastike

Spaghettia, jauhelihaa, mausteita, bolognese-kastiketta ja sipulia
Tämäkin perus kotiruoka on ihan lempparini. Paistan jauhelihan ja lisään sekaan Dolmio-bolognesekastikkeen ja hyvää tulee.






- Papuriisimössö
Riisiä, jauhelihaa, valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
En tiedä onko tälle ruoalle jotain ihan oikeaa nimeäkin, mutta itse kutsun tätä papuriisimössöksi. Basmatiriisi kiehumaan, jauhelihan paisto pannulla ja sekaan pavut ja lopuksi kaikki aineet sekaisin. Eri pavut ovat myös yksi lemppari syötävistäni.





- Nachovuoka


Juustonachoja, juustoraastetta, salsaa, Philadelphia-tuorejuustoa, jauhelihaa ja tacomausteseos
Vapun kunniaksi väsäsin tänään lemppari mättöruokaani. Nachoja vuokaan, tuorejuusto ja salsa sekaisin keskenään ja nachojen päälle, jauheliha vuokaan ja juustoraastetta päälle. Parasta!

Comments

Popular Posts