Tois pual jokke - lempipaikat Turussa ja lähialueilla


Koska olen Turun seudulla melkein 21 vuotta elämästäni asunut, ajattelin listailla omia lempipaikkojani Turun seudulta, jos joku vaikka saisi inspiraatiota esimerkiksi kesällä vierailla Turun suunnalla.

- Aivan Turun lähistöltä löytyy Naantali, jossa olen asunut 8 vuotta. Talvisin kaupunki nukkuu talviunta ja mitään ei oikein tapahdu missään. Kesän koittaessa koko kaupunki herää eloon ja Naantali onkin ehdottomasti kesäkaupunkien ykkönen. Muumimaailma ja Kailon saari ovat aivan ihania, koko Naantalin ranta pienine rantaravintoloineen ja kauppoineen, vanhakaupunki ja Kuparivuori, jonne pääsee helposti kapuamaan vanhastakaupungista. Näkymät huipulta ovat todella hienot ja jopa presidentin kesäausunto Kultaranta näkyy vastarannalla.

- Kauppakeskus Mylly on itselleni tärkeä paikka, sillä olen ollut siellä 4 vuotta töissä. Paljon on myös tullut vietettyä shoppailupäiviä valtavan kokoisessa Myllyssä, josta löytyy paljon eri ruokapaikkoja ja oikeastaan kaikki kaupat, mitä vain voi tarvita.

- Jokiranta, Samppalinna ja Vartiovuori. Jokiranta on sekä kesällä että talvella todella kauniin näköinen ja kesällä kannattaa myös poiketa joen varrella olevissa ravintolalaivoissa. Kesällä jokiranta on täynnä ihmisiä, jäätelökojuja ja kaikki markkinat järjestetään myös jokirannassa. Aivan joen lähellä on myös Vartiovuorenmäki, josta löytyy observatorio ja ihanan iso puisto, josta aukeaa näkymä koko Turun ylle. Myös Samppalinnanmäellä on ihania puistoja ja näkymät ovat hiukeat.

- Gatorade Centerissä on tullut vietettyä paljon aikaa jääkiekon parissa. Täytyy sanoa, että mikään muu jäähalli, jossa olen käynyt ei ole yhtä moderni ja valtava kuin tämä "Nakkikattilaksikin" ristitty paikka. Liigan pelien lisäksi hallissa järjestetään myös keikkoja ja muita erilaisia tapahtumia.

- Ruissalo ja Ruissalon kasvitieteellinen puutarha. Ruissalossa voi uida kesäisin, katsella kun ruotsinlaivat lipuvat ohi, yöpyä leirintäalueella ja nauttia upeista merimaisemista.

- Turun kauppahalli on aivan omaa luokkaansa. Hallista löytyy vaikka minkälaisia kojuja ja ruokapaikkoja ja tunnelma on todella ihana.

- Turun linnassa kannattaa myös vierailla. Olen ollut melkein joka vuosi linnassa opastetulla kierroksella, jossa opas kertoo linnan tapahtumista ja historiasta.

- Turun pääkirjasto on mielestäni kaunis rakennus. Toinen osa kirjastoa on modernia valkoista ja lasia ja toinen osa vanhaa rakennusta. Kirjasto on todella iso rakennus ja hyvällä sijainnilla.

- Turun käsityöläismuseossa on tarkoitus ehkäpä tulevana kesänä mennä vierailemaan. Olen viimeksi käynyt museossa ala-asteen luokkaretkellä, mutta muistan, että museossa oli vaikka mitä kiinnostavaa.














Comments

Popular Posts