Rotvallin reunalla nääs - lempipaikat Tampereella


Turun lempipaikkojen listauksen jälkeen on aika listata uuden kotikaupunkini lempipaikat. Tampereella on tullut nyt melkein kolmisen vuotta asuttua ja rakastan tätä kaupunkia niin paljon.

- Pyynikki ja Pispala täytyy heti kärkeen mainita. Pyynikin näkötorni ja Suomen parhaat munkit, Pispalanharju ja näköalapaikka ja vanhat eriväriset puutalot. Ja aivan näiden kahden kaupunginosan vierestä löytyy Rosendahlin uimaranta ja Pyynikin kesäteatteri.

- Hatanpään arboretum on yksi vakio kuvailupaikkojani. Näköalareitti kiertää Pyhäjärven vierustaa aina keskustaan asti ja alueelta löytyy ihana ruusupuisto ja paljon eri kasveja.

- Pupukahvila on mielestäni Tampereen paras kahvila. Voit ostaa samalla kahvilan maistuvia herkkuja itsellesi (suosittelen erityisesti pirtelöitä) ja herkkuja pupuille ja mennä pupujen sekaan puputerapiahuoneeseen. Terapia eli pupujen rapsuttelu toimii oikeasti ja joka kerta kahvilasta astuu ulos hyvällä mielellä ja vähemmän stressaantuneena. Kahvila kategoriaan voisi mainita myös lautapelikahvila Tavernan, jossa on hyllyt täynnä erilaisia lautapelejä.

- Jack the Rooster ja Thrasherie bar. Harvoista kaupungeista löytyy enää kunnon rokkibaareja, mutta koska Tampere on raskaamman musiikin kaupunki, löytyy meiltä kaksi mahtavaa rokkibaaria. Roosterissa voi nauttia livemusiikista ja ruokaa saa myös tilattua ja Thrasherie barissa soi hyvä musiikki ja paikka on pieni, mutta tunnelmallinen.




- Särkänniemi pitää myös mainita kun Tampereesta puhutaan. Laitteissa huvittelun lisäksi Näsinneulasta aukeaa hienot maisemat ja huvipuistoon on ilmainen sisäänpääsy ja siellä järjestetään kesäisin eri keikkoja ja tapahtumia. Myös syksyn Karmiva Karnevaali on mainitsemisen arvoinen tapahtuma.

- En tiedä löytyykö Helsingistä tai Turusta enää yhtäpaljon keikkapaikkoja kuin Tampereella on. Livemusiikkia on joka viikonloppu ja jopa viikolla kuultavissa eri paikoissa. Esimerkiksi Pakkahuone, Olympia ja Yo-talo ovat aktiivisia keikkapaikkoja.

- Moro sky bar ja tornihotelli. Maisemabaarista on hienot näkymät Tampereen ylle ja paikassa on myös lämmitetty ulkoterassi, joten ulkona voi istuskella myös viileämmällä säällä.

- Tallipiha etenkin joulun aikaan on pakko kokea. Myös muuten kuin joulun alla Tallipiha on vierailun arvoinen paikka. Pieniä kahviloita ja putiikkeja ja vanha talli, jossa on käsityökauppa ja lampaita, aasi ja poni.

- Koskenranta etenkin kesällä ja vappuna.

- Hämeenpuisto. Näsinpuisto ja Eteläpuisto. Tampereelta löytyy jos jonkinlaista puistoa, jossa istuskella ja nauttia.

















Comments

Popular Posts