Meidän joulu





Nyt tapaninpäivänä onkin hyvä kirjoitella tänne meidän perheen joulusta, joka oli tänäkin vuonna rauhallinen ja rentouttava. Vietin joulua Turun suunnalla perheen kanssa ja saavuin tänne jo viikko ennen joulua lomailemaan. Kävin sukuloimassa, näin kavereita ja yhtenä iltana ennen joulua pidettiin pipari- ja torttutalkoot ja hauskaa oli. Olen viettänyt ihanan paljon aikaa perheen kanssa, sillä syksyllä ehdin olla täällä suunnalla harmittavan vähän.

Jouluaattona heräiltiin rauhassa ja meillä on tapana syödä heti aamulla riisipuuroa ja tänäkään vuonna ei tehty poikkeusta, vaan aamu alkoi puurolla. Sen jälkeen lähdettiinkin mummin luo vanhainkotiin ja käytiin myös hautausmaalla sytyttämässä kynttilät. Sen jälkeen tultiin takaisin kotiin ja olikin jo jouluaterian aika. Tänä vuonna oli kyllä taas niin hyvät pöperöt: oli kinkkua, laatikoita, rosollia, herneitä, kanamunia, homejuustoja, joululimppua, limsaa, kahta eri kalaa ja sienisalaattia. Ruokailun jälkeen katseltiin joululeffoja telkkarista ja vaan oltiin ja rentoiltiin. Ihan paras joulu nimittäin sisältää paljon pötköttelyä ja rentoutumista. Illalla jaettiin lahjat ja tänä vuonna tuli ihanan käytännöllisiä lahjoja. Sain vedenkeittimen, muumi astioita ja pyyhkeitä, keittiöpyyhkeitä, s-kaupan lahjakortin, rahaa, karkkia, yökkärit, meikkejä ja kajarit. Loppuilta ihmeteltiin lahjoja ja hengailtiin.

Joulupäivän agenda oli seuraava: suklaarasia, yökkärit ja sohva. Tapaninpäivä kului samalaisissa tunnelmissa, joskin käytiin myös lenkillä.














Comments

Popular Posts