Joka viikonloppu elävää musiikkia

Nyt on tullut käytyä useampana viikonloppuna kuuntelemassa livemusiikkia ja se on ollut aivan ihanaa! On saanut rentoutua ja fiilistellä kunnolla ja jopa tanssahdellakkin. Ajattelin koota kaikki kuukauden keikat tähän postaukseen, joten aloitetaan...



Ensimmäisenä kun tulin takaisin Suomeen, vuorossa oli Michael Monroen keikka Mustalahdessa ravintola Kaislassa. Porukkaa oli aivan järjettömän paljon, enkä siinä tungoksessa nähnyt oikein kunnolla lavalle ja keikka alkoi yli puolituntia myöhässä, mutta ihan mieletön show jälleen kerran. Nyt Michaelin muutaman kerran livenä nähtyäni täytyy sanoa, että jokainen keikka on ollut kunnon energiapläjäys. Herra pomppii lavalla, juoksee ja kiipeää ja yleisö on hyvin mukana. Eipä tämän keikan jälkeen voinut muuta kuin hymyillä.



Seuraavana viikonloppuna samaisessa paikassa esiintyi Uniklubi, jonka olin nähnyt vain kerran akustisesti. Olihan tämä keikka parempi kuin akustinen keikka. Ihan mielettömän ihania biisejä, joissa on todella hyvät sanoitukset ja moneen biisiin pystyy samaistumaan. Kun legendaariset hitit Näiden tähtien alla, Rakkautta ja piikkilankaa ja Huomenna tulivat, oli koko yleisö mukana laulamassa täysillä. Kyllähän siinä kylmät väreet tuli.



Seuraava keikka olikin vähän erilainen, sillä ei oltu varsinaisesti kyseisellä keikalla. Saksalainen metallibändi Rammstein heitti näyttävän ja suuren keikan Ratinan stadionilla. Liput olivat ainakin itselleni turhan kalliita, joten päädyttiin kauppakeskus Ratinan portaiden läheisyyteen, josta oli melkeinpä suora yhteys lavalle. Loppuillaksi mentiin Eteläpuistoon istuskelemaan ja kuuntelemaan, sillä kaikki biisit kuuluivat todella hyvin sinne asti. Saatiin myös osamme näyttävästä lavashowsta, sillä raketit ja pyrot näkyivät Eteläpuistoon asti.


Eräänä lauantaina suuntasimme ystävien kanssa Olympiakortteliin, jossa esiintyi ihana Brother Firetribe. Ennen keikkaa bongattiin myös Arionin Lassi, jonka kanssa otettiin kuvat ja vaihdettiin muutama sana. Jorattiin läpi koko keikka ja niin yleisöllä kuin bändilläkin oli hyvä fiilis ja meno koko keikan ajan. Tämän bändin keikkoihin ei taida koskaan kyllästyä ja olenkin todennäköisesti suuntaamassa myös Turun Apolloon keikalle syyskuun lopulla.



Brother Firetriben keikalta suunnattiin suoraan Ruby and Fellakseen, jossa esiintyi Ilari Hämäläinen. Kuultiin Ilarin omia biisejä sekä muiden artistien tuttuja biisejä. Porukkaa oli kiitettävästi paikalla ja tunnelma oli katossa.


Seuraavana viikonloppuna saatiin extempore tietää, että Pekka Heino esiintyisi Tillikassa, joten pitihän sinne suunnata. Pekka oli lavalla kitaransa kanssa ja soitti aikaisemmilta soolokeikoiltakin tuttuja biisejä. Pekan ääntä voisi kuunnella loputtomiin ja onneksi näitä soolokeikkoja onkin usein Tampereen suunnalla. Keikan aikana Pekka nimesi meidät baarin äännekkäimmäksi nurkaksi, hoilattiin kavereiden kanssa biisien mukana ja keikan jälkeen otettiin kuva.


Tampereen Ratikka järjesti eilen Tuulensuun korttelin valmistumisen kunniaksi Tuulensuun korttelijuhlat, jossa oli esiintymässä Holmala. En ollut ennen keikkaa kuullut kyseiseltä artistilta yhtään biisiä, jälkikäteen mietittynä ihmettelen miksi ei ole aiemmin tullut kyseistä artistia kuunneltua. Ihan hemmetin hyviä biisejä. Keikan jälkeen olenkin ottanut ahkerasti kuunteluun näitä biisejä ja tällä hetkellä ehdoton suosikki on Afrodite.

Comments

Popular Posts