Länsi-Saksan kierros - Bonn







Reissun viimeinen etappi oli entinen länsi-Saksan pääkaupunki. Junamatka Kölnistä kesti vain noin parikymmentä minuuttia ja sitten oltiinkin jo Bonnissa. Meillä ei ollut mitään hajua, mitä haluttaisiin nähdä tai tehdä Bonnissa, mutta lähdettiin vaeltamaan kohti keskustaa. Bonn oli oikein kaunis pikkukaupunki ja Beethovenin syntymäpaikka. Löydettiin jättikokoinen Haribo kauppa ja saatiin pienellä googlettelulla selville, että Haribon karkit ovat Bonnista kotoisin. Nähtiin kirkko ja Beethoven patsas ja tori. Bonn oli myös siitä hyvä, että keskustan pystyi kiertämään läpi kävellen. Käytiin yliopistolla ja sen takana oli iso nurmikenttä, jossa pelattiin erikoisen näköistä peliä. Istuskeltiin hetki ja seurattiin peliä ja maisema näytti erehdyttävän paljon englantilaiselta maisemalta.

Lähdettiin kohti rantaa ja nähtiin erikoinen patsas, joka tuijotteli ylöspäin, joten pitihän sen kanssa kuva ottaa. Löydettiin vanha tulli ja tykkejä ja ylhäältä vanhasta tullista oli jälleen kerran upeat jokimaisemat. Paikalla oli myös jokin ryhmä kuvaamassa ilmeisesti jotakin musiikkivideota. Käytiin myös makeanhimon yllätettyä jäätelöillä ja vohveleilla. Käveltiin joen vartta ja löydettiin Beethovenin syntymäkoti ja kaupungintalo, joka oli kieltämättä aika hulppea. Pyydettiin ohikulkijaa ottamaan meistä monta kuvaa ja sen jälkeen pakolliset matkamuisto ostokset ja lähdettiin väsyneinä vielä yhdeksi yöksi Kölniin.

Seuraavana aamuna meidän piti lähteä aikaisin aamulla takaisin Hildesheimiin, mutta Flixtrain oli 3,5 tuntia myöhässä. En ole ikinä kuullut, että juna voi olla niin paljon myöhässä. Meinasi kyllä usko ja toivo loppua, mutta tämän jälkeen en kyllä valita yhtään, jos VR on muutaman minuutin myöhässä. Ihan mahtava melkein viikon mittainen reissu ja pääsipä taas näkemään uusia maisemia ja länsi-Saksaa.













Comments

Popular Posts