Räntäsateinen päivä Hannoverissa!

Se siitä kesästä sitten! Koko lauantaipäivän on satanut räntää ja rakeita. Mutta onneksi ensi viikonlopulle on taas luvattu lähemmäs 20 astetta lämmintä, joten ehkä tässä on vielä toivoa. Sää kuitenkin hieman häiritsi päiväreissuamme Hannoveriin, mutta loppujen lopuksi reissu oli oikein onnistunut.

Lähdettiin aamulla Hildesheimin Hauptbahnhofilta kohti Hannoveria junalla. Normaaisti täältä on Hannoveriin suora junayhteys ja matka kestää 20 minuttia. Rakennustöiden vuoksi jouduttiin kuitenkin vaihtamaan junaa puolessavälissä matkaa. Hannoveriin saavuttaessa nähtiin Ernst-August muistomerkki aseman ulkopuolella. Lähdettiin suuntaamaan seuraavaan kohteeseen, eli oopperatalolle. Otettiin tietenkin ryhmäkuva ja pelattiin hetki jotain peliä, jotta ei olisi ollut niin kylmä. Matka jatkui uudelle kaupungintalolle, jota luulin aluksi kirkoksi, sillä rakennus oli niin näyttävä. Mentiin sisälle katsomaan pienoismalleja, jotka näyttivät millainen Hannover on milläkin vuosisadalla ollut. Kaupungintalo tuntui olevan suosittu kuvauskohde, sillä sisällä oli ainakin 3 hääparia ottamassa kuvia ja jotkut muutkin kuvaukset menossa.










Kaupungintalolla mentiin todella pienellä hissillä ylös torniin katselemaan maisemia. Olin aivan varma että hissi tippuu, sillä se oli todella ahdistava. Kannatti kuitenkin mennä ylös asti, sillä näkymät Hannoverin yli olivat mielettömät. Tornista pystyi näkemään koko kaupungin ja siellä saatiinkin kulutettua hyvä tovi. Kaupungintalon jälkeen suunnattiin vihdoin syömään kauppahalliin. Söin pastaa pinaatilla ja juustolla ja annos maksoi vain huimat 4,50e. On niin ihanaa kun täällä voi hyvällä omallatunnolla syödä ulkona, ilman että ajautuu konkurssiin, sillä kaikki on halpaa. Kauppahallissa oli ilmeisesti lounasaika, sillä paikka oli niin täynnä ihmisiä, eikä siellä mahtunut kunnolla kulkemaan. Sain kuitenkin ostettua jälkkäriksi vielä Puddingbrezelin, joka oli aivan järjettömän hyvää.

Ruuan jälkeen tsekkailtiin parit patsaat ja nähtiin Hannoverin läpi kulkeva joki. Käveltiin ulkokirpparin ohi, joka on kuulemma Saksan vanhin kirpputori. Matkalla nähtiin myös veikeät patsaat. Suunnattiin vanhaan kaupunkiin, jossa meille kerrotiin taloista ja jossa nähtiin vanha kaupungintalo ja Marktkirche. Käytiin myös suihkulähteellä, jossa oli kultainen rengas ja sitä pyörittämällä toiveet kuulemma toteutuvat. Pitihän se siis käydä testaamassa! Kierros päätettiin Kröpckelle, eli suositulle aukiolle. Kaiken kaikkiaan hyvä reissu ja oli hienoa vihdoin päästä näkemään muitakin kaupunkeja kuin Hildesheimia. Kuvat puhukoon puolestaan.














Comments

Popular Posts