Sanoiko joku ruoka???

Ajattelin kokeilla vähän erilaista postausta, nimittäin viime aikoina olen innostunut kokkailemaan yllättävän paljon ja hyvällä menestyksellä. Sitä ei moni uskoisi, sillä en ole tunnettu mistään masterchef taidoistani. Ajattelin listailla tekeleitäni kuvien kera ja kertoa miten olen ruuat loihtinut. Mukaan mahtui myös muutamia kahvilassa syötyjä herkkuja, joita ei voi kai ruuaksi laskea.


Yhtenä viikonloppuna Lidlistä tarttui mukaan uutuus broilerinfileitä, olisivatkohan olleet valkosipulilla ja basilikalla maustettuja. Ihan järjettömän hyviä pannulla paistettuna. Kaveriksi tein itse bataattiranskalaisia, jotka ovat nykyisin ehkä jopa parempi kuin tavalliset ranskalaiset. Kuorin ja pilkoin bataatit suikaleiksi ja maustoin ne öljyllä, suolalla, pippurilla ja paprikamausteella.


Toinen ihan ehdoton lempparijuttu, jota olen kokannut on ruokaisa salaatti. Nykyään teen tällaisia salaatteja todella usein. Tähän salaattiin laitoin kahta eri salaattia, kurkkua, tomaattia, ilmakuivattua kinkkua, Castellon sinihomejuustoa ja saksanpähkinöitä. Keksittiin tämä resepti kaverin kanssa kun mietittiin eri vaihtoehtoja salaattiin.


Tästä olenkin jo yhdessä postauksessa aiemmin maininnut, mutta kehittelin itse aivan ihanan herkullisen nuudelikasviswokin. Paistoin pannulla herkkusieniä, kesäkurpitsaa, paprikaa ja kikherneitä ja lisäsin joukkoon Välimeren mausteseosta. Nuudelit vaan sekaan niin yksi parhaista kasvisruuista on valmis.


Nyt päästää tähän herkkuosastoon, jota ei ole itse tullut tehtyä. Käytiin äitin kanssa yhtenä keskiviikkona Pyynikin näkötornissa Tampereella. Jos tännepäin eksyy, kannattaa ehdottomasti mennä kahvilaan syömään munkit, sillä missään en ole parempia munkkeja syönyt. Lämpimiä ja vastaleivottuja!


Toinen suositus on Puisto-ravintola Tampereella aivan Koskipuiston tuntumassa. Puiston aamupalaa käytiin testaamassa yhtenä sunnuntaina ja hintaansa nähden erittäin hyvä aamupala. 9,95 eurolla pöydästä löytyi hedelmiä, jugurtteja, myslejä,mehuja, leipiä ja leivän päälle kaikkea. Aamupalan kruunasi rahkavohvelit, jotka saa itse paistaa paikan päällä ja kuorruttaa Nutellalla ja kermavaahdolla.


Yhtenä viikonloppuna päätin pitkästä aikaa kokata fetapestopastaa. Pesto on yksi parhaimman makuisista ruuista, joita tiedän. Pastat vaan kattilassa valmiiksi ja sekaan purkillinen pestoa ja fetakuutioita. Tätä ei tarvitse edes paljon maustaa millään.


Ystävä kävi Tampereella ja päädyttiin kauppakeskus Ratinan Robert´s Coffee:n. Otin persikkajääteen, joka tuli söpössä pillimukissa ja otin myös herkullisen fetaparsakaalipiirakan.


Kalaa tulee harvemmin kokkailtua jo senkin takia, että se on aika hintavaa. Ostin kuitenkin kouluruokailun innoittamana seitiä ja keitin kaveriksi perunoita ja vihanneksia. Seitiin tein Smetanakastikkeen, eli pari purkkia smetanaa, yksi purkki kuohukermaa, juustoraastetta ja vähän maustetta.


Tätä en ollut koskaan aiemmin kokeillut, mutta tein jauheliha-juustoraaste täytteisiä uunitomaatteja riisin ja parsakaalin kera. Nämä onnistuivat todella hyvin, tosin oli aika työlästä kaivertaa tomaateista sisuksia pois. Ensi kerralla voisi kokeilla vaikka täytettyjä paprikoita.


Ja tottakai, sushia on taas tullut syötyä, mutta se tuskin ketään yllättää. Sushit vaan ovat niin hyviä!

Comments

Popular Posts