Sekametelisoppa



- Tilasin ensimmäistä kertaa sushia kotiin. Kuten useimmat saattavat tietää, sushi on yksi suurimmista heikkouksistani. Aiemmin olen syönyt sushia ravintolassa tai ostanut kaupasta mukaan. Yhtenä lauantaina alkoi saunan jälkeen tehdä hirveästi mieli tätä herkkua, joten päätin tilata Woltin kautta Tampereen Itsudemosta lähemmäs 20 sushia. Kuljetus saapui puolessatunnissa ja sushit olivat erittäin hyviä. Aion jatkossakin tilata sushini täältä!




Käytiin ystävän kanssa kirjastossa ja aikaa kuluttaaksemme löydettiin hyllystä Maiju Voutilaisen Itke minulle taivas runokirjat. Kyseinen opus on ollut lukulistallani jo ties kuinka kauan. Koska meillä oli kulutettavana ylimääräistä aikaa, päätettiin lukea koko runokirja paikan päällä, sillä runot ovat lyhyitä eikä niitä ole paljoa. Vahva kirjasuositus jos yhtään runoista tykkää! Osa oli todella samaistuttavia ja kaikissa oli sitä jotain, jota jäi pohtimaan vielä luettuaankin. 



- Olen aikamoinen amatöörikokki, mutta välillä innostun kokeilemaan uusia juttuja keittiön puolella. Ajattelin, että olisi kiva tehdä jotain kasvisruokaa, sillä harvemmin tulee tehtyä. Päädyin itse kehittelemään nuudelikasviswokin. Keitin nuudelit ja paistoin pannulla kesäkurpitsaa, parikaa, kikherneitä ja herkkusieniä. Joukkoon lisäsin vielä välimeren yrtit- nimistä mausteseosta. Vaikka itse sanonkin niin tuli erittäin hyvät pöperöt.



- En oikeastaan tiedä mistä tällainen sorsainnostus on lähtenyt, mutta tuli jälleen kerran käytyä Hervannan Ahvenisjärvellä ruokkimassa ja katselemassa sorsia. Ovathan ne nyt vaan niin sulosia ja hauskoja. Mukana oli kokonainen ranskanleipä, mutta ei aikaakaan kun sekin oli jo syötetty sorsille. Järvessä oli vain pieni sula kohta, joten kaikki sorsat olivat kerääntyneet samaan paikkaan ja vilinä oli melkoinen kun ne huomasivat meidän heittävän leipää.





- Yksi keikkakin mahtuu viime aikojen tapahtumien listaan. Roosterissa soitti ehkä yksi kovimmista cover bändeistä eli Bad Apples plays Guns´n Roses. Näillä on ihan mahtava lavaenergia ja tykkään erittäin paljon laulajan äänestä. Ja onhan se nyt aina kiva kuulla hyviä covereita. Plussaa myös bändin asuvalinnoista. Päädyttiin jossain vaiheessa keikkaa joraamaan lavan eteen ja päästiin jopa laulamaan mikkiin laulajan ojentaessa sitä meitä kohti. Tästä keikasta jäi kyllä erittäin hyvä fiilis.



Ennen karuuta palua arjen pariin päätettiin käydä ystävän kanssa testaamassa Tampereen Trampolinpark. Tämäkin on ollut listalla jo pitkään, joten vihdoin päästiin pomppimaan. Koska oli arkipäivä paikka oli ihan hiljainen ja saatiinkin olla ihan kahdestaan hyppyalueella. Oli ihanaa pitkästä aikaa päästä pomppimaan trampoliineilla ja löysin sisäisen lapseni kun hyppelin trampoliinilta vaanhtomuovimereen. Naurettiin paljon ja saatiin kunnon treeni, sillä paikan ohjaaja sanoi tunnin pomppimisen vastaavan kahden tunnin aerobista treeniä.


- Viime aikoina olen innostunut myös Yatzyn pelaamisesta. Ostettiin poikaystävän kanssa Yatzy ja innostuttiin yhtenä iltana pelailemaan. Pelasin tätä myös äidin kanssa ja sain senkin koukutettua tähän.



Viime viikonloppuna käytiin Säkylässä Porin prikaatissa, sillä veljeni aloitti viikko sitten armeijan harmaissa. Viikonloppuna siellä järjestettiin läheistenpäivä, jolloin perhe ja läheiset saivat mennä katsomaan alokkaita. Paikka oli todella iso ja käytiin katsomassa tupia, katseltiin seinällä olevaa viikko-ohjelmaa ja veli esitteli oman kaappinsa. Kierreltiin myös pihalla, jossa oli näytillä armeijan ajoneuvoja. Oltaisiin menty sotilaskotiin munkkikahville, mutta koska jono ulottui ulos asti, päätettiin kahvit jättää välistä. Käveltiin pihalla ja vaihdeltiin kuulumisia.

Comments

Popular Posts