Nach Deutschland

Ajattelin kirjoittaa näin uuden alkaneen vuoden kunniaksi mietteitä ja ajatuksia tulevasta keväästä ja kesästä, sillä niistä tulle täysin erilainen kuin aiemmista. Keväällä, maaliskuun lopulla, koittaa lähtö Saksanmaalle, tarkemmin sanottuna Hildesheimiin. Hildesheim sijaitsee noin 25:n kilometrin päässä Hannoverista. Menen opiskelemaan Hildesheimin yliopistoon kesälukukaudeksi. Saksassa ei ole kevät- ja syyslukukausia vaan kesä- ja talvilukukaudet. Tarkoitus olisi olla elokuuhun asti ja sitten palailla takaisin kotiin kun asiat siellä päässä on hoidettu.

Nyt jo jännittää todella paljon ja välillä olen innolla lähdössä ja välillä taas kauhunsekaisin tuntein, vaikka ei puoli vuotta todellisuudessa ole edes pitkä aika. En ajatellut ikinä, että voisin lähteä niin pitkäksi aikaa ulkomaille. Olen todella ujo ja uusiin ihmisiin tutustuminen vie aikaa. Lisäksi kaipaan usein seuraa enkä viihdy yksin pitkiä aikoja. Siksi lähtö uuteen, vieraaseen maahan ihan itsekseen tuntuu jännittävältä. En ole myöskään ikinä ollut lentokoneessa (mitä muut tuntuvat usein ihmettelevän).



Lisäksi on vaikeaa lähteä ja jättää poikaystävä, perhe ja kaverit tänne siksi aikaa, sillä ikävä tulee varmasti. Jännittää myös hoitaa asioita ja opiskella vieraalla kielellä. Toisaalta pääsen oppimaan lisää saksaa, vahvistamaan kielitaitoa ja saamaan lisää rohkeutta puhua vieraita kieliä. Toivon myös että pääsisin puhumaan espanjaa ja englantia. Koko kesä on siis opiskelua ja loma jää välistä, mutta uskon, että tästä tulee varmasti hieno kokemus mitä en tule katumaan.

Ajattelin kirjoittaa reissun aikana tiuhaan blogipostauksia. Niitä on sitten myöhemmin kiva palata lukemaan ja muistelemaan. Olen myös miettinyt paljon sitä, mitä haluaisin ihan uudessa maassa kesän aikana tehdä. Nyt kun kerran siellä olen, haluan ottaa kaiken irti koko kesästä. Haluaisin tutustua uusiin ihmisiin, reissata ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Varmasti tämä toive toteutuu, koska vaihto-opiskelijoille järjestetään kuulemma paljon kaikenlaisia reissuja.

Haluaisin myös jatkaa nyt syksyllä alkanutta liikunta-innostusta ja vaikka lenkkeillä uusissa maisemissa. Leffassa olisi kiva käydä ja keikoilla. Uimista voisi myös harkita ja shoppailla pitää paljon. Ainakin hankkia tuliaisia!

Kirjoittelen vielä varmasti lähempänä lähtöä viime hetken fiiliksiä !


Comments

Popular Posts