Monsteriviikonloppu Helsingissä

Viime viikonloppu oli pitkästä aikaa tapahtumantäyteinen ja ehkä yksi parhaimmista viikonlopuista ikinä. Perjantaina suunnattiin ystävän kanssa kohti Helsinkiä Onnibussilla, sillä illalla oli Lordi esiintymässä Tavastialla. Liput oli tietenkin hankittu jo monta kuukautta aikaisemmin, sillä kyseessä oli loppuunmyyty keikka. Helsinkiin saavuttiin ja ensimmäiseksi lähdettiin etsimään heseä, sillä nälkä oli jo yllättänyt matkan aikana. Hesen jälkeen hoidettiin tuttuun tapaan ruoka ja juomapolitiikka kuntoon. Valkkaria alkosta ja kolmioleipiä Alepasta.

Istuskeltiin jonkin aikaa Kampissa ja odotettiin kaveria, joka taas ystävällisesti suostui majoittamaan meidät. Sitten lähdettiin kohti rautatieasemaan ja mentiin lähijunalla Etelä-Haagaan. Kun päästiin kaverin kämpille niin Lordi soimaan Spotifysta ja valkkaria laseihin. Kuunneltiin musaa, fiilisteltiin illan keikkaa ja laittauduttiin. Illemmalla lähdettiin Kamppiin ja käytiin ostamassa pikaiset siiderit kaupasta ja suunnattiin niitä hörppimään Tavastian eteen. Tavastialla  olikin jo paljon porukkaa ja lähelle lavaa ei ollut mitään asiaa.






Päästiin kuitenkin sellaisille paikoille, jossa pystyi joraamaan ja josta näki ihan hyvin lavalle. Täytyy kyllä sanoa että en ole ikinä ollut näin hyvällä keikalla. Tämä keikka meni kirkkaasti ykköspaikalle, vaikka olen nähnyt vaikka mitä bändejä. Tunnelma oli katossa ja heti ekasta biisistä lähtien loppuunmyyty Tavastia oli mukana. Kaikki lauloivat ja pomppivat biisien mukana. Oli ihanaa laulaa täysiä ja fiilistellä. Blood Red Sandmanin aikana yleisöön roiskutettiin tekoverta ja sain osani poskelle ja kaulaan. Ihan mahtava lavashow ja hauskat välispiikit. Kun viimeinen biisi, nostalginen Hard rock hallelujah, pärähti soimaan, oli kyllä niin onnellinen fiilis.







Keikan jälkeen nähtiin tuttuja ja jäätiin Tavastian eteen odottelemaan, jos Lordin jäsenet olisivat tulleet siihen. Ketään ei kuitenkaan nähty ja päätettiinkin lähteä suuntaamaan The Riffiin. Olen jo pitkään halunnut päästä käymään tässä Jussi 69:n rockbaarissa. Baari oli todella hienosti sisustettu ja musa oli hyvää. Paikka oli kuitenkin aika pieni ja ei päästy mihinkään istumaan. Juotiin yhdet ja lähdettiin seuraavaksi On the rocksiin. Siellä oli Shiraz Lanen tyyppejä ja Sampsa Atala oli soittelemassa levyjä siellä. Vaikka itsellä oli silloin jo vähän kipeä olo niin oli silti kiva fiilistellä hyvää musaa ja paikka oli kyllä käymisen arvoinen. Täytyy seuraavallakin Helsingin reissulla pistäytyä. On the rocksin jälkeen lähdettiin kaverin kämpille nukkumaan.




Aamulla syötiin, laittauduttiin ja pakkailtiin. Lähdettiin viemään laukkuja Kampin säilytyslokeroille, sillä seuraavana ohjelmassa oli lähteä etsimään Huvilakatua, tuttavallisemmin "Salkkareiden Pihlajakatua". Meidän suuntavaistolla tämä oli erittäin haastavaa, eikä meinattu löytää perille edes kahden navigaattorin avulla. Kuitenkin pienten mutkien kautta päästiin perille. Otettiin kuvia ja ihmeteltiin ja käytiin myös etsimässä sarjassa ollut majatalo Amanda.

Kuvauspaikkojen bongailun jälkeen lähdettiin keskustan Raxiin syömään. Ennen lähtöä kierreltiin vielä kaupoilla shoppailemassa ja nähtiin vielä meidät majoittanutta kaveria. Sen jälkeen olikin aika suunnata kohti kotia. Ihan mahtava reissu kaiken kaikkiaan!








Comments

Popular Posts