Jouluaatto 2018 – hyvää ruokaa ja rentoutumista

Joulu on sujunut rennoissa merkeissä. On tullut nukuttua 12 tunnin unimaratoneja, vietettyä aikaa perheen kanssa ja syötyä paljon suklaata ja jouluruokaa. Juuri sellaista rentoutumista kuin lomalta kaipasinkin!

Jouluaattoaamuna heräsin aikaisin, sillä kuka nyt kuluttaisi aattoaamua nukkumalla pitkään. Aamupalaksi söin perinteisen riisipuuron ja ehostauduin. Meillä ei ole tapana jouluna pukeutua parhaimpiin vaan päinvastoin hengata yökkäreissä ja kotivaatteissa kaikki joulupyhät. Aamupäivällä lähdettii mummin luo vanhainkotiin ja sen jälkeen käytiin viemässä kynttilät haudoille.





Iltapäivästä tultiin takaisin kotiin ja katselin vähän jouluohjelmia ja elokuvia ja ratkoin ristikoita. Alettiin valmistaa jouluruokaa ja tänäkin vuonna löytyi kaikenlaista herkkua. Laatikoita, kinkkua, rosollia, kahta eri kalaa, sienisalaattia, tavallista salaattia ja juustoja. Juomaksi kotikaljaa ja jouluomenalimpparia. Syömisessä menikin aikaa ja tuli kyllä syötyä aika paljon.





Jouluruuan jälkeen koitti taas jouluohjelmien katseluaika. Joulusaunaan ei ikävä kyllä tänä vuonna päässyt, mutta eiköhän sitä ehdi saunoa muutenkin. Illalla jaettiin lahjat ja availtiin niitä. Tänä vuonna sain lahjaksi kaikkea hyödyllistä ja sellaista, mitä olin toivonutkin. Sain lahjaksi vaaleanpunaisen matkalaukun, kylpytakin,sukkia, valkoviiniglögiä ja meikkejä ja kosmetiikkaa. Paketeista paljastui jo kauan haaveilemani blenderi, paketti punaisia ja mustia joulupalloja, arpa, lahjakortti, pyyhe, kalenteri ja kirja. Oikein käytännöllisiä lahjoja. Ainiin ja sain myös ennakkolahjana uuden telkkarin.

Ilta kului lahjoja ihmetellessä ja myöhemmin glögikupposen ja raskasta joulua konsertin parissa. Ihanan rauhallinen jouluaatto!








Comments

Popular Posts