Varoitus! Saattaa sisältää ruokakuvia




Varoitan nyt jo näin aluksi, että lukeminen omalla vastuulla. Tulossa on paljon ruokakuvia, joten en suosittele lukemaan tätä herkkuhimoissa tai nälkäisenä. Kun tätä hiljaiseloa on täällä tullut vietettyä, ajattelin, että haluaisin kirjoittaa, mitä loka-marraskuun aikana on tullut puuhailtua. Joka viikko on tapahtunut jotakin, joten koko ajan on saanut mennä ja tulla. Mutta en valita, on päässyt tekemään ihania reissuja, saanut uusia kokemuksia ja tullut aherrettua tavalliseen tapaan arjen parissa.

Pitkästä aikaan käväisin Turun päässä viettämässä viikonloppua. On sääli, että en ehdi enempää viettää aikaa Turun seudulla, mutta ainakin joululomalla ehtii olla siellä päin kunnolla. Viikonlopun aikana tuli tehtyä läksyjä, milloinkas en niitä tekisi. Ehdittiin kuitenkin rentoutua ja käytiin äidin kanssa katsomassa TPS-Lukko peliä. Toinen asia, mitä haluaisin tehdä useammin, on käydä katsomassa pelejä. Nuorempana tuli käytyä joskus joka viikko hallilla, mutta nykyään käyn vain muutamaa peliä katsomassa kauden aikana. Gatorade Centerin liput olivat kallistuneet, joten saatiin maksaa itsemme kipeiksi ja mustavalkoiset menivät ja hävisivät pelin. Oli kuitenkin kuin kotiin olisi tullut kun vaelsi hallin käytävillä.



Koulun parissa saa ahertaa joka päivä ja tuntuu, etteivät kouluhommat lopu tekemälläkään. Kandi vie suurimman osan ajasta, ja nyt on jo tutkimussuunnitelma valmiina ja kohta pitäisi jo alkaa kirjoittamaan teoriaosuutta. Hieman stressaa ja jännittää, mitä siitä tulee, mutta eiköhän tästäkin selvitä.





Yhtenä perjantaina ystävä tuli käymään Tampereella ja oltiin suunniteltu kaikenlaista kivaa tekemistä. Ensimmäiseksi mentiin 3d crush cafeen eli tuttavallisemmin pupukahvilaan. Tämä on ehdottomasti lempikahvilani, sillä puputerapia oikeasti toimii ja kahvilan herkut ovat todella hyviä. Ostettiin pupuille ruokaa ja itsellemme kaakaot. Rapsuteltiin pupuja aika kauan ja sen jälkeen lähdettiin hymy korvissa Ratinaan syömään. Mentiin Picniciin salaateille. Vakiosalattiini kuuluu katkarapu, fetajuusto, krutongit ja caesar-salaatinkastike. Syömisen jälkeen oltaisiin menty lautapelikahvila Tavernaan, mutta se ei ollutkaan auki, joten kaksi lautapelifania suuntasi pääkirjasto Metsoon pelailemaan. En tiennyt, että siellä on noin laaja valikoima eri pelejä. Pitää jatkossakin hyödyntää tätä.



Nenäpäiväkin tuli ja meni ja sain aivan uudenlaisen kokemuksen kun päästiin seuraamaan kaverin kanssa miten livelähetystä tehdään. Oltiin ilmottauduttu Nenäpäiväshow´hun yleisöksi. Suunnattiin Ylen studioille Tohloppiin ja eräs ei ollut pysyä housuissaan. Saatiin tarrat, jotka piti kiinnittää vaatteeseen ja saatiin ohjeita mitä sai ja mitä ei saanut tehdä. Käveltiin hallin läpi ja nähtiin paljon lavasteita eri ohjelmista. Kun päästiin studioon, yleisö vaihdettiin ja Ernest Lawson tuli vastaanottamaan uutta yleisöä. Meitä varoiteltiin, että studiossa on lähemmäs 30 astetta lämmintä ja olihan siellä todella kuuma. Päästiin näkemään juontoja ja esimerkiksi Mira Luodin, Kasmirin ja XL 5:n esitykset. Meidän tehtävä oli taputtaa oikeissa kohdissa, heiluttaa puhelimen taskulamppua ja kylttejä. Kaksi tuntia meni todella nopeasti ja voi kyllä sanoa, että oli ainutlaatuinen kokemus.





Päästiin myös viettämään ukkelin kanssa yhteistä laatuaikaa ja hemmottelemaan itseämme. Haluttiin mennä syömään kunnolla jonnekkin, eikä mäkki tai hese houkuttanut. Ei olla käyty missään kunnon ravintoloissa syömässä, joten oli aika vaikea valita mihin oltaisiin menty. Päätettiin kuitenkin mennä Tornihotellin Paja Bariin syömään pihvit. Pääruoaksi siis syötiin pihvit uunivihanneksilla ja parmesanranskalaisilla. Ruokajuomana toimi valkkari ja siideri. Jälkkäriksi päätin ottaa suklaakakkua mustikoilla, kinuskikastikkeella ja tuorejuustovaahdolla. En ole varmaan ikinä syönyt noin hyvää jälkkäriä. Aterioimisen jälkeen lähdettiin vielä keilaamaan Kaatopaikalle. Keilailun jälkeen innostuttiin vielä pelaamaan monopolya eikä meinattu millään malttaa lopettaa. Ihan meidän näköinen ilta oli.









Oltiin yhdessä myös risteilemässä. Lähdettiin Turusta Baltic Princesillä ja oltiin saatu todella edullisesti sviitti laivan peräosasta. En ole ikinä ennen ollut sviitissä, joten oli ihana kokemus. Nyt ei tarvinnut olla ahtaassa hytissä vaan tilaa oli vaikka muille jakaa. Oli sohvaa, isompi vessa, parisänky, oma parveke, iso telkkari ja jääkaapissa limsaa, olutta ja kuoharipullo. Siellä sitten istuskeltiin ja ihmeteltiin miten ihmeessä ollaan tänne päädytty. Illalla oltiin vaan rennosti, syötiin ja juotiin ja käytiin perinteisillä katkarapuleivillä. Aamulla herättiin aikaisin erikoisaamupalalle, jossa oli vaikka mitä hyvää. Oli kalaa, kasviksia, lihaa, munakokkelia ja vaikka mitä. Aamupalan jälkeen mentiin takaisin nukkumaan, pelailemaan pelikoneille ja kauppaan ostoksille. Iltapäivällä oli vuorossa buffet, jossa olikin jouluruokaa. En oikein innostunut ajatuksesta, mutta ruoka oli kyllä todella hyvää. Loppumatkasta vaan oltiin ja nautiskeltiin. Ihana reissu kaiken kaikkiaan.




Viime viikonloppuna olikin vuorossa kaverin synttäribileet Helsingissä. Osa meidän porukasta lähti täältä Tampereelta Onnibussilla kohti Helsinkiä ja Kamppia. Bussimatka sujui hölöttäessä ja hysteerisesti nauraen. Kampissa tavattiin muut ja mentiin Alkoon ja ruokakauppaan, että saataisiin ruoka- ja juomapuoli kuntoon. Sitten lähdettiin ratikalla kohti Kalliota ja kaverin kämppää. Oli aika tiivis tunnelma, koska meitä oli seitsemän henkeä 20 neliön kämpässä. Hyvin mahduttiin, syötiin, juotiin ja höpöteltiin. Illalla lähdettiin Baarikärpäseen laulamaan karaokea ja tanssimaan. Oli kyllä hauska ilta ja itsekin päädyin kavereiden kanssa karaokelavalle laulamaan aikusta naista. Baarin jälkeen pikainen visiitti grillille ja taksilla takaisin Kallioon. Nukkuminen oli erittäin haasteellista, sillä itse nukuin keskellä lattiaa ja yksi nukkui jääkaapin edessä ja yksi pöydän alla. Sopu sijaa antoi ja olosuhteista huolimatta tuli nukuttua. Seuraavana päivänä käytiin vielä ostoksilla karkkitorilla ja syömässä Manhattan Steakhousessa. En ollutkaan pitkään aikaan käynyt syömässä kyseisessä paikassa, mutta jestas miten hyvää ruokaa!

Comments

Popular Posts