Kaivarin kautta Vuosaareen

Helsinki on yksi lempikaupungeistani. Muutama vuosi sitten halusin palavasti muuttaa Helsinkiin ja aloittaa siellä opinnot. Niin ei kuitenkaan käynyt ja hyvä niin. Nyt vuosia myöhemmin kun pohdin asiaa niin olen tyytyväinen, että se on juuri Tampere, johon olen asettunut asumaan. Helsingissä on kuitenkin aina mukavaa vierailla ja päivän varoitusajalla, ihan yhtäkkiä päätin lähteä perheen mukaan viettämään rentoa kesäpäivää Helsingissä. Ilman mitään sen suurempia suunnitelmia.
Aamulla lähdettiin Onnibussilla ja Kamppiin päästyämme tavattiin sukulainen, joka asuu Helsingissä ja oli luvannut näyttää meille paikkoja. Meillä ei ollut mitään sen suurempia suunnitelmia sen suhteen, mitä haluttaisiin tehdä. Päätettiin aluksi lähteä käymään Kauppatorilla ja Allas Sea Poolilla. Matka altaille taittui Espan puiston ja kauppatorin läpi ja siellä sitten istuskeltiin ja mietittiin seuraavaa kohdetta.






Kaivopuistossa käyminen alkoi houkuttaa, joten lähdettiin sinne kävellen. Kuvailtiin ja mentiin Mattolaiturin kahvilaan evästykselle. Söin aivan ihanan mansikka-vuohenjuusto täytteisen croisantin ja sen jälkeen suunnattiin taas kerran kävellen keskustaa ja metroasemaa kohti. Tässä vaiheessa kyllä jalat huusi jo hoosiannaa ja rakkoja oli tullut kiitettävästi. Metrolla suunnattiin Itäkeskukseen, sillä kaikilla oli enemmän tai vähemmän nälkä. Päädyttiin syömään Raxin curmee- ruokia.
Iltapäivän ohjelmassa oli mennä metrolla Vuosaareen, sillä meidän sukulainen asuu siellä. Itse en ollut aiemmin käynyt Vuosaaressa tai Aurinkolahdessa, joten oli kiva käydä sekin paikka tarkastamassa. Istuskeltiin hetki sukulaisen asunnolla ja päätettiin lähteä uimaan, sillä ihan lähellä sijaitsi kuulemma hyvä ja matala uimaranta. Ranta oli ihanan pitkä ja maisemat olivat hienot!
Uimisen jälkeen pitikin jo suunnata metrolla takaisin keskustaan ja Kampin bussiterminaalin kautta takaisin. Oli hyvä kesäreissu ja näitä on tullut tänä kesänä tehtyä erityisen paljon. Helsinkiin pitää palata taas syksymmällä.







Comments

Popular Posts